Ugrás a tartalomra

Ínyencek, figyelem! Gasztrofesztivált tartanak Szabadkán!

2022.10.21
12:52
2022.10.21
17:23
Forrás
Pannon RTV
Gasztrofesztivál kezdődött Szabadka központjában. Az érdeklődők több mint 20 standnál kóstolhatják meg a kiállított finomságokat, édeset és sósat is. A fesztivál keddig tart. Az előrejelzések szerint szép idő várható a napokban, érdemes kilátogatni.

A hús és sajttermékek mellett különféle édességek is megtalálhatóak a Meet&Eat Gasztrofesztiválon. Ilyen például a termelőktől származó méz, vagy a lekvár, de ha valaki kürtőskalácsra, vagy lángosra vágyik, azt is megtalálja.

Huszár Krisztián, vállalkozó: „Igazi magyar lángost árulunk. Eléggé keresett a termék, mivel az emberek felismerték, hogy ez rendes magyar lángos. Legfelkapottabb a fokhagymás, a fokhagymás, tejfölös, sajtos, az a klasszikus, vagy a sima sós, vagy a sima fokhagymás. Ezeket viszik a legtöbbet az emberek.”

Cindel Antal most először állította ki standját a fesztiválon. „Szeretnénk bemutatni a termékeinket a vevőknek. Amik vannak, van mangalicatermék, vannak étolajak, integrált lisztek és vannak itt pálinkák, likőrök. Ez mind saját termék.”

A fesztiválon a kulturális rendezvények is helyet kapnak.

Bodrogi Hajnalka, szervező: „A Népkör Magyar Művelődési Központ kulturális programokkal is kedveskedik a térre látogatóknak, úgyhogy minden délután koncertekkel, táncos-énekes előadásokkal várjuk a szabadkaiakat, illetőleg finomságokkal. Úgyhogy nagyon jó illatok is terjengnek már ugye itt kint a gasztrofesztiválon, úgyhogy biztatom, hogy a szép őszi időben is tegyenek egy sétát a városközpontban.”

A fesztivál idén is népszerűnek bizonyult, nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók körében is - mondták az illetékesek.

Srđan Samardžić, a szabadkai Városi Tanács gazdasággal megbízott tagja: „Szerbia különböző pontjairól érkeztek vendégek és velünk együtt képviselik saját kezük termékeit és az erőfeszítéseikből származó termékeiket, hogy megőrizzék a hagyományos, egészséges módját a táplálkozásnak.”

A gasztrofesztivál jövő hét keddig látogatható Szabadka központjában.

Meet&Eat
gasztrofesztivál
Szabadka
Bodrogi Hajnalka
Srđan Samardžić
Huszár Krisztián

Kapcsolódó tartalmak

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.