Ugrás a tartalomra

Nemezelő délután a Dobó Tihamér Képtárban

2022.10.27
19:33
2022.10.27
21:19
Forrás
Pannon RTV
Felnőttek számára tartottak nemezelő délutánt a Dobó Tihamér Képtárban. Az érdeklődők Magyarkanizsán megismerkedhettek a nemezelés alapjaival, elsajátíthatták a technikákat és megtanulhatták a felhasználási lehetőségeiket.

A szervező a Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény biztosított minden alapanyagot a résztvevőknek, a foglalkozást pedig Muhi Zsuzsanna, a képtár koordinátora tartotta.

„A nemez egy ősrégi anyag, valamikor is használták, akár a házuk betakarására, a jurtákat kívülről ezzel takarták be és óvták magukat az idő viszonytagságaitól. Ma már csak dísztárgyakat és használati tárgyakat készítünk belőle, táskákat, ékszereket vagy falra takarókat. Most, itt a felnőtteket foglalkoztatjuk, és megpróbálunk egy új technikával dolgozni, egy vákuumos technikát találtunk ki nekik, két nejlon közé szorítjuk a nemezanyagot, és így készítünk kis nemeztakarót.”

nemezelés
Dobó Tihamér Képtár

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.