Ugrás a tartalomra

A Szekszárdi Gitárkvartett Szabadkán

2022.10.28
07:45
2022.10.28
16:30
Forrás
Pannon RTV
A Szekszárdi Gitárkvartett volt a vendége a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ csütörtök esti programsorozatának. Az esten klasszikus és kortárs gitárművek, valamint könnyűzenei feldolgozások is szerepeltek.

A Szekszárdi Gitárkvartett 23 éve alakult, azóta több mint 400 koncertjük volt. Többször jártak már Vajdaságban, de Szabadkán most először léptek fel. Az esten klasszikus és kortárs gitárművek, valamint könnyűzenei feldolgozások is szerepeltek.

Csele Lajos, zenekarvezető, Szekszárdi Gitárkvartett: „A XII. századtól játszunk a mostani XXI. századi könnyűzenékig, amelyek számunkra érdekesek és fel akarjuk, vagy már feldolgoztuk őket. Minden stílus, ami megérint egy kicsit valakit, azt átdolgozza, elkezd foglalkozni vele és akkor a Gitárkvartett is beszáll, és így egy különleges kvartettes hangzás jön létre.” 

A zenekar tagjai különböző zenei stílusban vannak igazán otthon. Mindegyiküknek megvannak a kedvencei.

Wessely Ágnes, gitáros és dobos, Szekszárdi Gitárkvartett: „Én játszom balkáni zenét is, főként bolgárt, de szerb-horvátot is és macedón zenét is. Ezen kívül én a dzsesszben is mozgok, nagyon érdekel, és a Gitárkvartett.”

A most hat taggal érkező együttes a VM4K klubjában saját szerzeményeket is játszott.

VM4K
koncert

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.