Ugrás a tartalomra

Deli: A szerb gazdaság lábon lövése lenne, ha Szerbia felvállalná az Oroszország elleni szankciókat

2022.10.28
20:47
2022.10.28
21:12
Forrás
Pannon RTV
Az ország lakosságának érdeke mást diktál. Ebben a helyzetben egyértelmű a kivárás, amit a szerb kormány végez – mondta Deli Andor a Közügyek vendégeként.

A Fidesz vajdasági származású európai parlamenti képviselője ismertette, hogy készen áll a harmadik tárgyalási klaszter előkészülete Szerbia európai uniós csatlakozásához - ezt december közepén vitatják majd meg az uniós képviselők. Szerbia továbbra is kitart és stratégiai partnerként tekint az EU-ra – tette hozzá Deli. Az EU energetikai segélycsomagot készít elő 500 millió euró értékben a Nyugat-balkáni országok részére, hogy mit várnak cserébe, erről is beszélt Deli.

Deli Andor, képviselő, Európai Parlament, Fidesz (VMSZ): „Egyértelmű mindenki számára, hogy Szerbia nagyon nehéz helyzetben van, és egy egyedi helyzetben van, elsősorban a koszovói kérdéskör kapcsán, azon túlmenően az energetikai háttérhelyzet kapcsán is, és nagyon nehéz lépésbe és helyzetbe kerülne Szerbia, ha máról holnapra fölvállalnák az Oroszország elleni szankciókat. Azt hiszem, hogy ez sem a szerb gazdaság, sem pedig a szerbiai polgárokat, beleértve a mi közösségünket is, nem az érdeke, hogy egy-két nap alatt energia nélkül maradjunk.”

A közügyekben szó esett a nemzeti tanácsi választásokról és a brüsszeli gyakornoki programról is.

A videó ezen a linken érhető el.

Deli Andor
szankció
Európai Unió
Oroszország

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.