Ugrás a tartalomra

Tököt faragtak a gyerekek Martonoson

2022.10.29
12:33
2022.10.29
18:00
Forrás
Pannon RTV
Tökfaragás és halloweeni dekorációk készítése várta a legkisebbeket a martonosi Művelődési Otthonban a Hetedhét napok keretében. A délelőtti programra nagy volt az érdeklődés, mintegy 20 helyi gyerek faragott tököt.

Szebbnél szebb díszek kerültek ki a gyerekek kezei alól szombat délelőtt. Mindenki megtalálta a neki legjobban tetsző foglalkozást, igazi őszi hangulat költözött a martonosi Művelődési Otthonba. Berkó Zalán, Martonos: „Először megrajzolod, utána pedig kivágod. Én kört rajzoltam, a fogaknak pedig háromszöget.”

Martonoson nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására, illetve a jelentősebb ünnepek köré is szerveznek mindig valamilyen foglalkozást. Demus Ágnes, elnök, Testvériség Művelődési Társulat, Martonos: „A mai napra tökfaragást találtunk ki. Öttől, mert van egy ötéves kisgyerek is, egészen tizennégy éves korig, tehát óvodától nyolcadik osztályos korig bárki részt vehet a foglalkozásainkon.”

Magyarkanizsa község mind a 9 helyi közössége rendelkezik valamilyen közösségi térrel, ahol összegyűlhetnek a helyiek. Martonoson ez a Művelődési Otthon, amit nemrégiben az MNT közbenjárásával tudtak felújítani. Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Az épület felújítása pályázaton keresztül történt, a Bethlen Gábor Alapnak és a Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően újult meg, valójában épült át az egész épület. Az épület fenntartása és a programok lehetővé tétele pedig önkormányzati támogatásnak köszönhető.”

Martonoson legközelebb az adventhez kapcsolódó foglalkozások várják majd a gyerekeket.

Martonos
tök
tökfaragás
Hetedhét napok
Fejsztámer Róbert

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.