Ugrás a tartalomra

132-re emelkedett a halottak száma Indiában

2022.10.31
07:33
2022.10.31
07:39
Forrás
Euronews
A leszakadt híd miatt elhunytak többsége gyerek, nő és idős személy.

132-re emelkedett a halottak száma Indiában, sokakat még mindig keresnek, miután leszakadt egy frissen felújított híd. Egy helyi tisztviselő azt mondta, hogy az elhunytak többsége nő, gyerek vagy idős. A hatóságok szerint eddig 177 embert sikerült kimenteni.

Azért volt zsúfoltság a hídon, mert tart a Diváli, a fények fesztiválja. Gudzsarát India egyik állama az ország északnyugati részén. A Morbi városában található 230 méteres gyalogos híd a Machchu folyó felett, még a brit uralom idején épült a 19.században.

A hat hónapig tartó felújítási munkálatok befejeztével, egy héttel ezelőtt adták át újra a gyalogosforgalomnak. A hatóságok teljes körű vizsgálatot ígérnek. A legfontosabb kérdés, hogy a híd újbóli megnyitása előtt elvégezték-e a biztonsági ellenőrzéseket.

India
híd
halott

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.