Ugrás a tartalomra

Bánátban a Magyar Összefogás jelöltjei

2022.10.31
15:31
2022.10.31
19:10
Forrás
Pannon RTV
Közép- és dél-bánáti körúton jártak ma a Magyar Összefogás jelöltjei.

Több szórványtelepülésen megtekintették az eddig megvalósított, illetve folyamatban levő beruházásokat és elbeszélgettek a helyi önkormányzatok és civil szervezetek képviselőivel.

Tordán, a művelődési otthonban a helyi közösség és a civil szervezetek képviselőivel találkoztak, majd megtekintették a civil szervezetek leendő otthonát. Mint elhangzott, a Magyar Nemzeti Tanács – a magyar kormánnyal közösen – mintegy három millió dinárral támogatta a művelődési otthon felújítását, továbbá az óvoda, a templom, a civil szervezetek otthonának a felújítását, de a rendezvényeik megtartását is segítették. Dobai János, elnök, Torda HK: „Nekünk a támogatáson kívül más lehetőségünk nagyon nincs. Hisz önkormányzati intézményeink nincsenek, amelyek külön tudnának bennünket támogatni. Tehát kizárólag a MNT és elsősorban a magyar kormány támogatása az, ami fontos itt a számunkra a szórványban, hogy megmaradjunk és mindazt, amit mások is elértek, mi is itt el bírjunk érni és továbbra is Torda egy élhető közösség legyen.”

Mint elhangzott, a tordaiak a továbbiakban is számíthatnak a Magyar Nemzeti Tanács támogatására. Fremond Árpád, listavezető, Magyar Összefogás: „Bízom benne, hogy az elkövetkezendő időszakban is tudjuk segíteni ezt a közösséget. Fontos a tordai közösség. Kiemelt szerepük van itt Közép-Bánátban. Rengeteg rendezvényt szerveznek. Rengeteg civil szervezetük van, amelyeknek komoly és jó programjai vannak. Úgyhogy bízom abban, hogy az elkövetkezendő időszakban is lesznek olyan rendezvények és ez a közösség továbbra is erős tud maradni.”

Magyarittabén is több jelentős beruházást támogatott a Magyar Nemzeti Tanács. Az egyik tervük pedig az egykori iskolaépületnek a felújítása. Kerekes József, tanácselnök, Magyarittabé: „A legjelentősebb beruházás az a kultúrotthon felszerelése, fűtés-hűtés rendszernek a befejezése, ami egy kultúrotthon felújítása után nagyon szükséges volt, mert nekünk volt egy olyan évünk, hogy nem használhattuk a kultúrotthont ennek a hiányában. Az MNT és a magyar kormány közbenjárásával sikerült befejeznünk ezt a nagy beruházást. A későbbiekben pedig az MNT minden civil szervezetünket támogatta. Most itt, ahogy látni készül az automata öntözőrendszer.”

Tekintettel arra, hogy ma, október 31-én van a reformáció napja - Magyarittabén pedig református többségű település – a Magyar Összefogás küldöttsége meglátogatta a helybeli Református Egyházközséget, ahol elbeszélgettek Marton Károly lelkipásztorral. Magyarittabéi látogatásuk végén a küldöttségének tagjai megtekintették a Nagybecskereket Temesvárral összekötő kerékpárutat is.

Torda
nemzeti tanácsi választások
Magyar Összefogás
Dobai János
Fremond Árpád

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.