Ugrás a tartalomra

Hétéves a Szabadkai Magyar Rádió

2022.10.31
21:14
Forrás
Pannon RTV
Napindító, Mozaik, Küzdőtér, Mérleg, Körhinta, Slágergyár, Hangjegykoktél, Muzsikál a mozi – csak néhány azon műsorok közül, amelyek a Szabadkai Magyar Rádióhoz köthetők. A nehéz kezdet után a SZMR ma már nagy hallgatótábort tudhat maga mellett.

A Szabadkai Magyar Rádió adása 2015 november elsején indult a Pannon RTV részeként. 2019-ben saját, egész napos frekvenciája lett a rádiónak a 107,1 Mhz-en. A SZMR célja a hallgatók naprakész tájékoztatása. A műsorban terítékre kerülnek politikai és szociális témák. Óránként hírek, és naponta többször híradó is várja a hallgatókat.

Vasárnap is zajlik a munka a Szabadkai Magyar Rádióban. Nem csoda, hiszen a Vasárnapi Kívánságműsor megy a rádióban. A népszerű műsor vasárnaponként igyekszik a hallgatókat, családokat összekötni egymással a rádió hullámhosszain keresztül. A műsoron keresztül gratulálhatnak családtagjaiknak, barátaiknak vasárnaponként 10-től 16 óráig. A jókívánságokat Búzás Zsuzsanna tolmácsolja.

Nincs születésnap ünneplés nélkül. A Szabadkai Magyar Rádió szerkesztői nyereményjátékhéttel kedveskedtek a hallgatóknak. A munkatársak tehát azon vannak, hogy minél érdekesebb, aktuálisabb műsorokkal, hírekkel szolgáljanak a hallgatóknak. A Szabadkai Magyar Rádió munkatársai hálásak azokért az üzenetekért, sms-ekért, amiket a hallgatóktól kapnak, akár dicsérők, akár tanácsot adnak a műsorokkal kapcsoltban.

A hétfői Napindító című műsort Kaszoli Violetta szerkesztette, aki már lassan 5 éve erősíti a SZMR csapatát. Megtudtuk tőle, hogyan zajlik a műsorszerkesztés.

Szabadkai Magyar Rádió
SZMR

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.