Ugrás a tartalomra

Elhelyezték a kegyelet virágait

2022.11.01
15:47
2022.11.01
20:21
Forrás
Pannon RTV
Az újvidéki Futaki úti temető egykori katonatemetői részében emlékeztek az 1944/45-ös események ártatlan magyar áldozataira. A résztvevők a kegyelet virágait is elhelyezték.

Az egykori katonatemetőben többségében magyar katonák voltak eltemetve, de örök nyughelyre leltek ott németek, csehek és szerbek is.

Csorba Béla, elnök, VMDP: „Ez a hely, ahol a megemlékezéseket tartjuk, ez a hely számunkra még egy adóssággal figyelmeztet arra, hogy ez az egykori magyar katonatemető, Trianon után itt még, egy jól gondozott, épségben meglevő katonatemető volt, ugyanis a világháborút követő békeszerződések kötelezték az utódállamokat arra, hogy a temetőkön lévő katonatemetőket gondozzák.”

Az eseményen Vicsek Annamária, a VMSZ újvidéki városi szervezetének elnöke kitért az újvidéki, készülő 44–45-ös ártatlan áldozatoknak szentelt emlékműre is.

„A magyar-szerb megbékélésnek egy fontos eleme az, hogy elismerjük egymás áldozatait, és méltó módon megemlékezzünk és elismerjük egymás áldozatait. Mi továbbra is ki fogunk állni emellett, nem fogjuk feladni, és a tervezett emlékhely a szoborral együtt állni fog.”

Az újvidéki megemlékezésen a résztvevők elhelyezték a kegyelet virágait.

Futaki úti temető
Újvidék
ártatlan magyar áldozatok
megemlékezés
Vicsek Annamária+
Csorba Béla
VMDP

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.