Ugrás a tartalomra

Az orosz csapatok visszavonulnak Herszonból

2022.11.04
08:34
Forrás
Euronews
Felgyorsultak a hadi események a dél-ukrajnai Herszonnál, hiszen minden jel arra utal, hogy az orosz csapatok visszavonulnak a Dnyipro folyó túloldalára.

A közigazgatási székhelyen már nem lobog az orosz zászló, a Moszkva által kijelölt helyi hatóságok pedig felhívással fordultak a lakossághoz, hogy hagyják el a területet.

Az orosz védelmi minisztérium szerint ugyanakkor a csapataik több fronton visszaverték az ukrán hadsereg támadását, nagy vérveszteséget okozva.

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség is kiadta jelentését az orosz vádakról, miszerint Ukrajna piszkos bombát készít elő. Az ENSZ nukleáris felügyelő szerve több ukrajnai telephely vizsgálata után arra a következtetésre jutott, hogy nincs jele "be nem jelentett nukleáris tevékenységnek".

Közben a szemben álló felek fogolycserét bonyolítottak le. 107 orosz katona szabadságáért 107 ukrán térhetett haza. Közülük 74-en két hónapig védték a mariupoli acélművet, mielőtt megadták magukat.

ukrajnai háború
Ukrajna
Oroszország
Vlagyimir Putyin
Volodimir Zelenszkij

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.