Ugrás a tartalomra

Szivattyút cseréltek, amivel egy többéves probléma oldódhat meg

2022.11.04
14:07
2022.11.04
16:47
Forrás
Pannon RTV
Többéves probléma oldódhat meg a szabadkai Jasenovaci és a Janko Čmelik utcák kereszteződésénél. Csapadékos időjárás esetén eddig csaknem járhatatlanná vált az útszakasz az autósok és különösen a gyalogosok számára.

Önkormányzati forrásokból egy új átemelő szivattyút helyeztek működésbe. Az utca bekerült a Tiszta Szerbia programba is, így további fejlesztések várhatóak.

Egy komolyabb esőzés után az utca ezen részén megáll a víz, szinte egy tó alakul ki, az erre járók csak a köveken tudtak áthaladni rajta, azonban az új szivattyúnak köszönhetően megoldódhat ez a probléma.

Járda nincs, azonban egy nagyobb mélyedés az utca közepén van. A szabadkai Jasenovaci utcában a gyalogosoknak ezen keresztül kellett áthaladniuk, ami esőzés után kicsit sem volt egyszerű. A helyi közösség tíz évvel ezelőtt a szabadkai Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat segítségével lehelyezett egy átemelő szivattyút, amivel az összegyűlt esővizet átvezették a szomszédos utcába, ahol már van csatornahálózat. Ez a szivattyú mondta fel a szolgálatot és most cserére került.

Sugár György, igazgató, Vízművek és Csatornázási KKV, Szabadka: „Mivel 10 évvel ezelőtt létesült ez a szivattyúállomás, illetve itt nincs aszfalt, csak mart aszfalt volt, az esővíz rengeteg hordalékot is behord az aknába és ez nagyon gyakran tönkreteszi a szivattyút, ami elvezetett ahhoz az állapothoz, hogy már nem volt javítható a szivattyú, ezért a város kifizette az új szivattyú megvásárlását, amit a vízművek helyezett be az aknába, ennek az értéke 195 ezer dinár volt, plusz az áfa.”

A berendezés beszerzését a városi költségvetésből finanszírozták. Az önkormányzat igyekszik az összes helyi közösségre odafigyelni - mondta a beruházás megtekintésekor dr. Pásztor Bálint, a szabadkai Városi Képviselő-testület elnöke.

„2020. június 13-án jártam ebben az utcában. Beszélgettem a helyiekkel, hogy az esőzések után milyen irdatlan állapotok uralkodnak ebben az utcában, éppen ezért a Vízművek és Csatornázási KKV az átemelő szivattyút kicserélte, ennek köszönhetően az esővíz elvezetése megoldódik, azt megelőzően bővítettük a gázhálózatot a tavalyi évben ebben az utcában, illetve mart aszfalttal szórtuk le az utat, ez természetesen csak átmeneti megoldás.”

Dr. Pásztor Bálint hozzátette, az utca a Tiszta Szerbia programba is bekerült, így kiépülhet majd a szennyvízelvezető hálózat a Jasenovaci utcában 390 méter hosszan. Ezt követően kaphat majd szilárd burkolatot az utca.

Szabadka
szivattyúállomás
Dr. Pásztor Bálint
Kern Imre
Sugár György
fejlesztés

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.