Ugrás a tartalomra

Majdányon és Rábén már nem léphetnek be a faluba a migránsok

2022.11.04
14:11
2022.11.04
20:54
Forrás
Pannon RTV
Folyamatosan bontják azokat a házakat Majdányon és Rábén, amelyeket a migránsok tettek tönkre. A gép csak azoknak a portáján dolgozik, ahol a tulajdonosok már korábban beleegyeztek a munkálatok elvégzésébe.

A jelek szerint további házakat nem tesznek majd lakhatatlanná az illegális bevándorlók, a helyiek elmondása szerint a hatóság emberei nem engedik be őket a két településre.

Majdányon és Rábén a migránsok több házat is teljesen tönkretettek az évek során. Köztük a fenti képen láthatót is. A ház tulajdonosa egyébként korábban mindent megtett annak érdekében, hogy megőrizze az épültet. Rácsokat rakott az ablakokra és az ajtókra is, a migránsok azonban felmentek a tetőre, megbontották a cserepet és úgy mentek be az épületbe, végül hónapok alatt teljesen lakhatatlanná tették.

A migránsok által tönkretett házak bontását a Törökkanizsáért Egyesület biztosította magyarországi forrásokból. A munkagép csakis azoknak a polgároknak a portáján dolgozik, akik ebbe korábban beleegyeztek.

Ábrahám József, Majdány: „Az a helyzet, hogy jön a munkagép és aki aláírta, hogy bontsák el a házat, azt elbontják. Most én is várom, egy fél óra múlva itt lesz a gép és elintézi.”

A migránsok az elmúlt évek alatt több lakatlan házba is beköltöztek Majdányon és Rábén is. Előbb eltüzelték a bútorokat, majd az ablakokat és ajtókat is. Végül pedig a házak tetőszerkezetét tartó gerendák is a lángok martalékává váltak. Jelenleg csak elvétve látni migránsokat a két bánáti faluban, a hatóság emberei ugyanis kitessékelik őket - mondják a helyiek. Azonban ennek ellenére is sok illegális bevándorló van a környéken.

Molnár Imre, Rábé: „Be van tiltva, hogy bejöjjenek a faluba. A falu végén lefordulnak a román határ irányába és arra mennek. Be a faluba most nem járnak. Most nyugodtabbak az éjszakák, azelőtt még pihenni se tudtunk, mert állandóan járkáltak végig az utcán, meg beszélgettek. Most be van nekik tiltva, úgyhogy a faluba egyáltalán nem jöhetnek be.”

A migránsok többsége jelenleg a Majdány és Rábé közötti raktárépületben tanyázik, ahol rendszeren látogatják őket a különféle segélyszervezetek.

Majdány
Rábé
migráns
illegális bevándorlás
házbontás
Törökkanizsáért Egyesület

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.