Ugrás a tartalomra

Vigyázzunk a sünökre!

2022.11.07
17:28
Forrás
MTI
A sünök védelmére szólít fel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület. Az őszi kerti munkák veszélyeztethetik ezeket az emlősöket - olvasható az egyesület közleményében.

A kertek és parkok rendezése során összegereblyézett levél- és rőzsehalmok ideális búvóhelyet jelentenek a telelésre készülő sünök számára, amelyeknek téli álma akkor kezdődik, amikor a hőmérséklet tartósan 8 Celsius-fok alá csökken. A sünök védelme érdekében a természetvédők azt ajánlják, hogy ne vasvillával, hanem a szerszám nyelével vagy hosszabb erős bottal, majd kesztyűs kézzel fentről lefelé haladva forgassuk át a halmot, így győződve meg arról, hogy nincs-e alatta sün. Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy soha ne gyújtsuk fel az ilyen rakásokat.

sün
természetvédelem
állatvédelem

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.