Ugrás a tartalomra

Az EU elfogadta Magyarország közös agrárpolitikára vonatkozó 8,4 milliárd eurós stratégiai tervét

2022.11.08
07:36
2022.11.08
07:41
Forrás
MTI
Az Európai Bizottság jóváhagyta Magyarországnak a közös uniós agrárpolitika 2023 és 2027 közötti időszakára vonatkozó, 8,4 milliárd eurós stratégiai tervét – tájékoztatott a brüsszeli testület hétfőn.

Az uniós bizottsági közlemény kiemelte, az elfogadott stratégiai terv szerint Magyarország a rendelkezésére álló összegből legkevesebb 2 milliárd eurót fordít majd zöld programokra, valamint környezetvédelmi és éghajlati célokra, 186 millió eurót pedig a gazdálkodók tevékenységének támogatására és méltányos jövedelmük biztosítására.

Indoklásában az Európai Bizottság azt írta: a magyar terv elfogadásához az vezetett, hogy a pénzügyi támogatás igazságosabb elosztására irányuló intézkedések széles skáláját kínálja, továbbá legkevesebb 8800 fiatal gazda tevékenységének indulását kívánja támogatni, és prioritásai között szerepel mintegy 7700 már működő gazdaság korszerűsítése is.

A január 1-jén induló új, 2023-2027 közötti időszakra szóló közös agrárpolitika célja, hogy alakítsa és segítse a fenntartható, ellenállóképes és modern európai mezőgazdasági ágazatra való átállást. Megvalósulása az élelmezésbiztonság és a mezőgazdasági termelők sarokköve lesz az Európai Unióban – tették hozzá.

Európai Unió
Magyarország
agrárpolitika

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.