Ugrás a tartalomra

Az amerikai félidős választásokon egyelőre nem dőlt el sem a szenátus, sem a képviselőház sorsa, de a trend látható

2022.11.10
08:04
2022.11.10
08:14
Forrás
Euronews
Az amerikai törvényhozás kényes egyensúlyi állapotba kerül.

Nem dőlt el sem a szenátus, sem a képviselőház sorsa az Amerikai Egyesült Államokban megtartott  félidős választásokon. Az európai idő szerint hajnalban közzétett eredmények alapján a republikánusok és a demokraták is 48-48 széket foglalhatnak el a szenátusban, míg a képviselőházban a republikánusok 206 a demokraták pedig 187 hellyel számolhatnak. Az időközi választások eldöntik, hogy a törvényhozás ellenszelében kell-e kormányoznia Joe Bidennek a következő két évben. A demokrata elnök közölte, hogy az eredmények azt mutatják, hogy a republikánus diadalmenet a képviselőházban és a szenátusban is elmaradt.

Az elemzők szerint a döntő trend már látható, arra mutat, hogy az amerikai törvényhozás kényes egyensúlyi állapotba kerül. A republikánusok elsősorban azt könyvelhetik el, hogy Biden több törvényjavaslatát meg tudják majd akadályozni a következő két évben, vagy cserébe engedményeket kérhetnek más ügyekben.

USA
félidős választások
Joe Biden

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.