Ugrás a tartalomra

Amerikai vezérkari főnök: már több mint százezer orosz és ugyanennyi ukrán áldozat van

2022.11.10
09:49
2022.11.10
10:17
Forrás
MTI
Mark Milley az kiemelte, ha lehetőség adódik a tárgyalásra, ha elérhető a béke, akkor azt a lehetőséget meg kell ragadni.

Átlépte a százezret azoknak az orosz katonáknak a száma, akik az Ukrajna ellen indított háborúban meghaltak vagy megsebesültek, és valószínűleg ukrán oldalon is hasonló mértékűek a veszteségek – tudatta Mark Milley amerikai vezérkari főnök. Az adatokat nem lehet független forrásból megerősíteni, de amerikai vezető hivatalosan még soha nem becsülte ennyire magasra a háború katonai áldozatainak számát.

Az amerikai tábornok a New York-i Gazdasági Klub rendezvényén az első világháború példáján keresztül utalt arra, hogy amikor 100 évvel ezelőtt a felek nem voltak hajlandóak tárgyalni egymással, akkor milliók haltak meg. „Ha lehetőség adódik a tárgyalásra, ha elérhető a béke, akkor azt a lehetőséget meg kell ragadni” – fogalmazott Milley. Elmondta azt is, hogy a háború miatt földönfutóvá vált ukrajnaiak száma 15 és 30 millió között lehet, a civil halálos áldozatok számát pedig 40 ezerre becsülte. Az amerikai értékelés szerint a rengeteg áldozat ellenére Oroszország nem volt képes elérni katonai céljait Ukrajnában.

Ukrajna
haború
Mark Milley

Most

14:39, Frissítve: 15:40

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.