Ugrás a tartalomra

Éjféltől kampánycsend

2022.11.10
17:04
Forrás
Pannon RTV, Magyar Szó
Csütörtök, azaz ma éjféltől vasárnap este nyolcig kampánycsend van Szerbiában.

Ebben az időszakban a politikai pártok nem végezhetnek kampánytevékenységet, nem szerepelhetnek a sajtóban. Nem lehet a pártokkal, a jelöltekkel kapcsolatos reklámokat, beszélgetéseket, műsorokat sugározni, vagy választási rendezvényeket szervezni. November 13-án a választópolgárok az urnák elé járulhatnak, a szavazóhelyek reggel 7 és este 8 között tartanak nyitva. A választásokon összesen 23 itt élő nemzeti kisebbség szavaz majd, azzal, hogy 19 nemzeti kisebbség közvetlenül, négy kisebbségi nemzeti tanács pedig elektorok, azaz választógyűlés útján választja meg nemzeti tanácsának a tagjait. A Magyar Nemzeti Tanács 35 tagjáról a választók közvetlenül dönthetnek majd. A mandátumok négy évre szólnak.

nemzeti tanácsi választások
kampánycsend

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.