Ugrás a tartalomra

Nőtt az illegális migránsok száma Németországban

2022.11.12
10:44
Forrás
hirado.hu
Négy éve nem tapasztalt mértékben, 63 százalékkal nőtt tavaly a Németországba érkező illegális migránsok száma, amely 58 ezer bevándorlót tesz ki.

Ezt jelentette be Nancy Faeser belügyminiszter a német szövetségi rendőrség 2021-es éves jelentését ismertetve. A pénteken nyilvánosságra hozott hivatalos adatok szerint 2021-ben összesen 57 637 engedély nélküli belépést regisztráltak, ami 63 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest, és 2017 óta a legmagasabb szám. Az éves növekedés valószínűleg összefügg a koronavírus-járvány 2020-as kezdetével is, az utazási korlátozások és a járattörlések miatt ugyanis a szokásosnál kevesebb migráns érkezett Németországba. A jelentés szerint 2021 augusztusától kezdve számos olyan migráns is érkezett Németországba, aki Fehéroroszországon keresztül jutott el az EU keleti tagállamaiba, főként Lengyelországba, Romániába és a balti országokba.

illegális bevándorló
Németország

Most

17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.