Ugrás a tartalomra

A fenntarthatóság jegyében zajlik a pedagógusok továbbképzése Magyarkanizsán

2022.11.14
16:35
2022.11.14
17:15
Forrás
Pannon RTV
A projekt partnerei egy miskolci, egy kassai, egy marosvásárhelyi oktatási intézmény, a budapesti Kossuth Klub, valamint a magyarkanizsai Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont.

A pedagógusok továbbképzésével vette kezdetét a projekt, amibe a programok során majd az oktatási intézmények tanulóit is folyamatosan bevonják. A magyarkanizsai középiskolában a fenntarthatóság az elmúlt években is nagy hangsúlyt kapott. Berec Ágota, szaktanár, Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Iskolaközpont, Magyarkanizsa: „Mi az iskolában már nagyon sok ehhez a témához kapcsolódó dolgot csináltunk már, akár a komposztálással, akár a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatosan. Sok mindent tudunk már, de bízom benne, hogy mi tanárok is sok mindent fogunk ebből tanulni, amit a gyerekeknek is át tudunk adni.”

A kétéves projekt alatt négy területet érintenek a programban résztvevők. A globális felmelegedést, az energiaválságot, biodiverzitás csökkenését és a fenntarthatatlan vásárlási szokásokat. Kiss Gábor, kancellár, Miskolci Szakképzési Centrum: „A projektnek a legfontosabb célja az volt, ami korunknak a legnagyobb kihívása, hogy a fenntarthatósággal kapcsolatos gondolkodást a diákoknál kialakítsuk, hiszen ők lesznek a következő időszakban a döntéshozók, mérnökök, szakemberek, akik ezt remélhetőleg jó irányba tudják befolyásolni.”

A programban a gyerekek különböző foglalkozásokon, külön órákon és versenyeken is részt vehetnek majd a fenntarthatóság témaköréval kapcsolatban.

pedagógusok
továbbképzés

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.