Ugrás a tartalomra

Már 8 milliárd ember él a Földön

2022.11.15
09:52
Forrás
MTI
Átlépte a 8 milliárdot a Föld népessége az ENSZ Népesedési Alapjának becslése szerint.

Natalia Kanem, az alap vezetője szerint a nyolcmilliárd fő elérése jelentős mérföldkőnek számít, ugyanis ez annak az eredménye, hogy hosszabb lett az emberek várható élettartama, alacsonyabb a csecsemőhalandóság, sokkal kevesebb nő hal bele a szülésbe, és az egészségügyi rendszerek jelentősen hatékonyabbak, mint régen. Hozzátette: indokolatlan attól tartani, hogy a világ népességének száma túl magas lenne. A túlnépesedés nem okozhat gondot a Földön, mert az ENSZ becslései szerint elegendő erőforrás áll rendelkezésre. Minden azon múlik, hogy azokat megfelelően és igazságosan osztják-e szét. Az ENSZ számításai szerint a világ népessége tovább fog nőni: 2050-re várhatóan 9,7 milliárdan leszünk. Az emelkedés 2080 után állhat meg, akkor nagyjából 10,4 milliárd ember élhet majd a Földön.

népesség

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 16:12

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.