Ugrás a tartalomra

Emelné árait a Szerbiai Gázművek

2022.11.17
12:48
2022.11.17
14:18
Forrás
Pannon RTV
Január elsejétől 11 százalékkal kellene drágulnia a gáznak Szerbiában, jelentette be Dušan Bajatović, a vállalat megbízott igazgatója.

Az áremelkedés 2023. január 1-jén lépne életbe. Az állami támogatásnak köszönhetően továbbra is szinte a legalacsonyabb gázár lenne Európában - nyilatkozta Bajatović.

Az áremelésre azért van szükség, hogy a Szerbiai Gázművek fizetőképes maradjon, hiteleket vehessen fel, de feltétlenül szükség van rá a Nemzetközi Valutaalappal kötött megállapodásból adódóan is, amely feltételként szabta meg a gáz és a villanyáram árának emelését. Mint mondta, Szerbia további kétmilliárd köbméter gázt biztosított Oroszországtól és 1,2 milliárdot egyéb forrásból.

Szerbiai Gázművek
Dušan Bajatović
gázár

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.