Ugrás a tartalomra

Zenta város monográfiája festészeten és grafikán keresztül

2022.11.19
20:55
2022.11.19
21:03
Forrás
Pannon RTV
Zenta város monográfiája festészeten és grafikán keresztül címmel nyitották meg a Zentai Művésztelep 70 éves jubiláris kiállítását, amelynek a Zentai Városi Múzeum ad helyet.

A kiállítás kurátora Szarka Mándity Krisztina művészettörténész, muzeológus.

„Ács József kulcsfigura számunkra ebben a történetben, hiszen ő ennek a Zentai Művésztelepnek az alapítója, sőt igazából az összes többi sorban következő művésztelepek létrehozása körül is ő bábáskodott. Amit erről a kiállításról érdemes tudni, az az, hogy hatalmas kihívással állított bennünket szembe a saját magunk által felállított feladat, hogy hetven évet próbáljunk bemutatni egy ilyen picike térben. Sajnos szelektálni kellett. Nagy vonalakban próbáltuk bemutatni a fontosabb korszakokat, a Zentai Művésztelep történetét próbáljuk elmesélni. Ezt a történetet nagyon sokféleképpen el lehet mesélni, mi így meséltük el, ahogyan itt látható.”

monográfia
festészet
grafika

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.