Ugrás a tartalomra

Evakuálják Herszon és Nikolajev lakosait

2022.11.22
08:29
2022.11.22
13:29
Forrás
Szerbiai RTV, portfolio.hu
Ukrajna evakuálja Herszon és Nikolajev megyék civil lakosait, mivel a télre nincs biztosítva az emberek megfelelő energiaellátása - írja a sajtó.

Az ukrán magán áramszolgáltató illetékese azt mondta, legalább márciusig eltart az áramhiány Ukrajnában. Ez követően kezdte el az ukrán kormány a lakosok kitelepítését. Arra kérték a két déli régió lakóit, hogy az ország középső és nyugati részeire, biztonságosabb területekre költözzenek. Ukrajna-szerte rendszeresek az áramkimaradások. Az ország energetikai infrastruktúrájának fele megsérült a harcok során, így milliók maradtak áram és víz nélkül a tél beállta előtt - közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

A legnagyobb harcok Donbasz térségben folynak.

Kijev és Moszkva egymást okolja a Zaporizzsjai atomerőmű támadásáért. Az illetékesek szerint az erőmű biztonságos, annak ellenére, hogy a hétvégén ismét gránáttalálatok érték és nagy kár keletkezett. Hozzátették, a legfőbb berendezések nem sérültek meg. Zelenszkij felszólította a NATO-t, hogy védjék meg az ukrán atomerőművet az oroszoktól.

Jens Stoltenberg arra szólította fel a NATO-tagokat, hogy továbbra is segítsék Kijevet. A NATO-főtitkár úgy fogalmazott, magas árat kell fizetni, ha hagyják, hogy Moszkva győzzön. Luxemburg bejelentette, hogy páncélozott járműveket küld Ukrajnába.

Ukrajna
Herszon
tél
hideg
orosz-ukrán háború

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.