Ugrás a tartalomra

Időjárás – 2022.11.23.

2022.11.23
18:00
2024.02.05
12:41
Forrás
Pannon RTV
Az elkövetkező napokban is marad a borongós, csapadékos időjárás. A térségben a hajnali órákban fagypont közeli hőmérsékleti értékeket mérhetünk.

A következő napokban átlagosan 7 és 9 fok között alakulnak a nappali csúcsok. Szeles, változékony időre van kilátás.

Az éjszakai órákban 0 és -3 fok körüli minimum értékeket lehet számítani országszerte. Este többnyire tiszta lesz felettünk az ég, hajnalra azonban megnövekszik a felhőzet és kisebb csapadék is előfordulhat majd eső formájában.

Csütörtökön változóan felhős időre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel. Sokfelé ködös lesz a hajnal, de kisebb szitálás és zápor is előfordulhat. Napközben nyugat felől elkezd szakadozni, vékonyodni a felhőzet, azonban az ország túlnyomó részén marad a borult ég. Itt kisebb eső, zápor is kialakulhat. Átlagosan 7 és 9 fok közötti nappali csúcsokra van kilátás.

Pénteken csökken a felhősödés és a nap is kisüthet, de az északkeleti részeken megmarad a borult idő. A felhős tájakon szitálás is előfordulhat, de más csapadék nem valószínű. Szombaton és vasárnap már csak helyenként lehet gyenge eső, a hegyekben hózápor, a legtöbb helyen azonban felszakadozik a felhőzet, több-kevesebb napsütésben is bízhatunk. A nappali csúcsok 6 és 8 fok között alakulnak. A jövő hét első napján hajnalban 0 és 2 fok körüli minimumokat mérhetünk, helyenként gyenge fagyra is számítani kell.

A régió időjárása jellemzően megegyezik majd a vidékünkön tapasztalhatóval. Szeles, helyenként csapadékos időjárás lesz tapasztalható holnap. Sokfelé megnövekszik ugyan a felhőzet, de változékony napos és felhős időszakok váltják majd egymást, kisebb zápor bármikor előfordulhat. A legmagasabb nappali értékekre Belgrádban, Bukarestben, Eszéken és Podgoricán kell számítani 10 fokos értékekkel. Kolozsváron 9, míg Szegeden és Temesváron 8 fokot mérhetünk. Szófiában 6, Nisben 5 fokig melegszik majd a levegő. A leghidegebb Szarajevóban és Ljubljanában lesz, ott csupán 3-4 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála.

időjárás

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.