Ugrás a tartalomra

„Élet a kezedben”

2022.11.26
14:36
2022.11.26
16:17
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Vöröskereszt az „Élet a kezedben” kampány keretében újraélesztési előadást tartott a sportolók és sporttal foglakozók számára a szabadkai Vöröskereszt épületében.

A kampány célja, hogy minél több személynek átadják az elsősegély alapjait és az újraélesztés lépéseit. Mivel az élsportolók körében egyre gyakoribb a hirtelen szívleállás, a kampány fő célcsoportja a sportolók voltak.

Dr. Ljubica Aleksić, munkatárs, Vöröskereszt, Szerbia: „Szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét az elsősegély alapismeretének szükségére és fontosságára. Egy sürgős esetnél, mint például a szívleállás, mindig az első percek a legfontosabbak. Egy kórházon kívüli hirtelen szívleállásnál az ilyen tudás életeket menthet.”

Vöröskereszt
Dr. Ljubica Aleksić

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.