Ugrás a tartalomra

A város területén kívülre terveznek börtönt Szabadkán

2022.11.28
18:06
2022.11.28
18:40
Forrás
b92
A tervek szerint a gyorsvasút közelében fog kiépülni.

Egy új szabadkai börtön tervezésére írt ki pályázatot az szerb igazságügyi minisztérium. A felhívás részletezi, hogy a Városi Főterv előirányozza a jelenlegi, a város központjában található börtön kihelyezését a város területén kívülre. Az épületegyüttes a tervek szerint a Zentai úton, a gyorsvasút közelében épül majd ki. 272 cellával és 524 férőhellyel, egészségügyi blokkal és magánzárkákkal fog rendelkezni. Az új börtön a tervek szerint négy épületből áll majd, három az elítélt személyek fogva tartására, míg egy további az előzetes letartóztatásban levők számára.

A börtön mellett sportpályákat és kültéri edzőtermet is kialakítanak, valamint pékséggel ellátott konyhát és és ebédlőt is építeni fognak. A tervezésre 66,7 millió dinárt különítettek el, a pályázati határidő december 26.

Szabadka
börtön

Most

12:54, Frissítve: 13:05

Biztonságosan kétkeréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.