Ugrás a tartalomra

Mintegy tízezer rendőr tüntetett Brüsszelben a rendfenntartó hatóságokkal szembeni erőszak ellen

2022.11.29
07:11
2022.11.29
07:17
Forrás
MTI
Mintegy tízezer rendőr vonult fel hétfőn a belga főváros, Brüsszel utcán, hogy felhívja a figyelmet a rendfenntartó hatóságokkal szembeni erőszakra, miután nemrégiben egy fiatal rendőr meghalt és egy társa megsebesült egy késeléses merényletben.

A tüntetést az országos rendőrszakszervezetek szervezték, akik konkrét válaszokat várnak a belga kormánytól aggodalmaikra. Az érdekképviseleti szervek és Alexander De Croo belga kormányfő a délutáni órákban egyeztettek, de nyilatkozataik szerint a szakszervezetek csalódottan távoztak a tárgyalásokról.

A szakszervezetek több humán erőforrást, több biztonsági felszerelést és egy kiszámíthatóbb életpályamodell előmozdítását kérték a kormánytól. "Több órán keresztül tárgyaltunk, de nem nagyon sikerült egymást megérteni" - mondta az RTL Infónak Carlo Medo, a rendvédelmi dolgozók országos szakszervezetének elnöke.

Az érdekképviseleti szervek szerint a rendvédelmi dolgozók azért is dühösek, mert a kormány nem tartotta be korábbi ígéreteit a hatósági személyek ellen elkövetett erőszak súlyosabb szankcionálására és a bérmegállapodásra vonatkozóan. Bejelentették, hogy további tüntetéseket fognak szervezni.

rendőr
tüntetés
Brüsszel

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.