Ugrás a tartalomra

Méz és bor

2022.12.03
15:18
2022.12.03
18:32
Forrás
Pannon RTV
Ezzel a címmel pénteken délután kiállítás nyílt Óbecsén a Than Emlékházban. A jövő hét végéig nyitva tartó tárlaton méhészeti és borászati eszközöket láthat a közönség.

Méztermelésben és borkészítésben használatos tárgyak sorakoznak a Than Emlékház előcsarnokában lévő asztalokon. A Méz és Bor elnevezésű kiállításra elsősorban diákokat várnak a szervezők.

Bonifárt László, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, Óbecse:
„Bemutatjuk azokat az eszközöket, amelyeket több száz vagy több ezer évvel ezelőtt is használtak, és vannak azok a nagyon modern eszközök, amelyeket most állítanak elő. Az eszköztár teljes spektrumával tudunk ott a látogatóknak szolgálni.

Azt, hogy hogyan működik a pörgető vagy a szőlőprés, Molnár Viktor mutatta be a kiállításmegnyitóra érkezett diákoknak. A szakember szerint egyre több fiatal kezd el méhészkedni vagy borászkodni.

Molnár Viktor, elnök, Than Fivérek Értelmiségi Kör, mezőgazdasági és környezetvédelmi szakcsoport, Óbecse:
A két ágazat, a méhészet, illetve szőlészet-borászat igazából a reneszánszát is éli az utóbbi években. Statisztikailag, illetve a médiában is lekövethető, hogy évről évre növekszik Szerbiában a méhészek száma és a kaptárak száma is.

A kiállítást a jövő hét folyamán tekinthetik meg az érdeklődők.

méz
Méz és bor
Óbecse
Than Emlékház
bor
Bonifárt László
Than Fivérek Értelmiségi Kör
Molnár Viktor

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.