Ugrás a tartalomra

60 dolláros olajársapkáról döntött az EU Oroszországgal szemben

2022.12.03
07:53
Forrás
Euronews
Az Európai Unió tagállamai pénteken megállapodásra jutottak arról, hogy a G7-tel kötött megállapodás alapján felső határt szabnak az orosz kőolaj árára - közölték a diplomáciai források.

Az olajársapka felső határa legalább 5 százalékkal lesz alacsonyabb az orosz olaj világpiaci áránál, és ezt a szintet kéthavonta felülvizsgálják. Ursula von der Leyen Twitter-üzenetben azt írta, az ársapka célja az is, hogy megtámogassa az uniós szankciókat, segítsen stabilizálni a globális energiaárakat és energiapiacokat, valamint segítse a feltörekvő országokat azáltal, hogy lehetővé teszi az európai kereskedőknek és szállítóknak az orosz nyersolaj biztosítását a felső határ alatti, korlátozott áron. Az IMF szerint rossz ötlet az EU-s energia-ársapka.

Európai Unió
olajársapka
Oroszország

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.