Ugrás a tartalomra

„Addig nem lesz béke, amíg a Nyugat fegyverekkel segíti Ukrajnát”

2022.12.03
14:03
Forrás
Tanjug, euronews.com
Ezt mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök a német kancellárnak, akivel telefonon egyeztetett pénteken. Az ukrajnai háború 283. napja tart.

Joe Biden amerikai elnök a héten jelezte, hogy kész tárgyalni Moszkvával a háború befejezéséről, de ehhez feltételeket szabott meg, amit a Kreml visszautasított.

Két orosz rakéta csapódott be az éjszaka folyamán a délkelet-ukrajnai Zaporizzsja térségében. A helyi kormányzó elmondta, a rakéták épületeket rongáltak meg a régió fővárosa, Zaporizzsja közelében, de áldozatokról nem érkezett jelentés.

Rendkívüli áramszünet van érvényben Kijevben és a kijevi régióban. A hatóságok mindent megtesznek a helyzet mielőbbi stabilizálása érdekében.

Mindeközben több mint 1100 ukrán vesz részt katonai kiképzésen az Európai Unióban, az Európai Unió Ukrajnát támogató katonai segítségnyújtási missziója keretében – közölte Josep Borrell, az uniós diplomácia vezetője.

Ukrajna
orosz-ukrán

Most

09:25, Frissítve: 09:31

Hajrágóllal magyar győzelem és feljutás

A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.