Ugrás a tartalomra

Ludasra is megérkezett a Mikulás

2022.12.06
13:25
2022.12.06
16:55
Forrás
Pannon RTV
A nagyszakállú a helyi általános iskolásokat és óvodásokat lepte meg ajándékokkal, de a ludasi Nyugdíjas Egyesületbe is ellátogatott.

Jön a Mikulás elnevezésű rendezvényt szerveztek Ludason. És jött is. Az északi-sarkról elsőként a ludasi iskolásokat látogatta meg. A gyerekek dallal és verssel várták a Mikulást.

Kolovics Stella: „- Minden évben kitakarítom a csizmámat, és mindig szokott hozni gyümölcsöt és csokit.
- És most verssel is készültél.
- Igen.
- Szeretsz szavalni?
- Szeretek.
- Mit kaptatok a Mikulástól itt, az iskolában?
- Csokit és cukrot.”

Szent Miklósról számos legenda kering. Az emberek tiszteletét és szeretetét jótékonykodásával vívta ki, tettei miatt már életében szentnek tartották. Az egykori püspökről halálának napján, december 6-án emlékezünk meg.

Sörös Márta, igazgató, Miroslav Antić Általános Iskola, Palics: „Nagyon-nagyon szükséges ez a kis varázslat, kis csodavárás, úgyhogy teljesen megfűszerezi a mindennapjaikat és izgalommal várják ezt a napot.”

De mit is üzen a Mikulás?

„Legyetek jók egész évben, fogadjatok szót a szüleiteknek, fogadjatok szót a tanítóitoknak, tanáraitoknak és legyen mindenki egészségben, boldogságban!”

A ludasi helyi közösség anyagilag segítette a rendezvényt és a szervezésből is kivették a részüket.

Aladics Tibor, elnök, Ludas HK: „A Mikulás-nap egy nagyon szép dolog, főleg a gyerekek számára, de ilyenkor mi, felnőttek is úgy érezzük, hogy vissza kell térnünk egy pár percre a gyerekvilágba, és adományozni a legszebb dolog a világon, főleg, amikor látjuk a mosolygó gyermekarcokat, ezért a mai napot mi úgy gondoltuk, hogy egy kis ünnepséggel próbáljuk, itt, Ludason szebbé tenni. Jön a Mikulás elnevezésű rendezvénnyel készültünk.”

A Mikulás azonban nem csak a gyerekeket, az időseket is meglátogatta. Ludason mintegy 100 tagja van a nyugdíjas egyesületnek. A szervezet több éve szervezi a Mikulás napi ünnepséget a nyugdíjasok számára is.

Engi Péter, elnök, Nyugdíjasok Egyesülete, Ludas: „Várják a Mikulást az idősek is. Közösen a civil szervezetekkel, a helyi közösséggel összefogva szervezünk egy kis összejövetelt, ahol egy kicsit szórakozunk, és esetleg hoz egy kis ajándékot a nyugdíjasoknak is. Úgy mondhatjuk, hogy elég gazdag volt a Mikulás számunkra, mert újítottunk a közösségi házunkban, fűtési rendszert, klímaberendezést kaptunk ajándékba, amit közösen a civil szervezetekkel meg tudtunk valósítani.”

A nyugdíjasok ünnepi ebéddel zárták a Mikulás-napi rendezvényt.

Ludas
Mikulás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.