Ugrás a tartalomra

Mikulás-váró ünnepséget tartottak Pancsován

2022.12.06
15:27
2022.12.06
16:49
Forrás
Pannon RTV
Megjött a Mikulás a pancsovai Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületbe. Idén több mint negyven kisgyerek sereglett össze szülők, nagyszülők kíséretében, és várták a találkozást a Mikulással.

Gyermekzsivajtól volt hangos idén is a pancsovai magyar egyesület nagyterme, ahol ünnepi hangulatban készültek a Mikulás várására. Érkezését kézműves foglalkozás előzte meg.

Az ajándékcsomagokkal érkező Mikulás kényelmesen helyet foglalt a díszbe öltöztetett karácsonyfa mellett és sorra hallgatta meg a dalocskákat előadó, verselő kisgyerekeket.

Forrai Eduárd, Hertelendyfalva: „- Rajzokat, szívecskéket, meg autót…
- Te mit gondolsz, kinek hoz a Mikulás ajándékot?
- A jó gyerekeknek, meg a rosszaknak nem hoz.
- A rosszaknak vajon mit hoz?
- Hagymát, botot…”

A közös, hagyományos Mikulás-várást rendszerint Szent Miklós napját megelőző estén szervezik. Az örömmel fogadott édességcsomag mellett a legkisebbek otthonaikban is várják a Mikulást.

A hertelendyfalvi Ömböli Gabriella elmondta, ő hogyan készül az eseményre.

„- Úgy, hogy rajzolok, festek amíg nem jön és díszítem a házat.
- Mit kell elkészíteni, hogy az ajándékot letegye a Mikulás bácsi?
- Csizmát, iratot, hogy mit akarsz és akkor hoz, amit te szeretnél.
- A csizma, az szabad, hogy sáros legyen?
- Nem, megmosod, és akkor szép, csillogós kell, hogy legyen és akkor tegyed ki az ablakba, hogy abba hozzon ajándékot.”

A szervezők felkészülve várták a gyerekeket, hogy szebbé varázsolják számukra az estet. Kiss Krisztina óvónő a legkisebbekkel foglalkozott, amelyhez a hangszeres kíséretet Kiss Laura biztosította klarinéton.

Kiss Krisztina, óvónő, szervező, Petőfi Sándor MME, Pancsova: „Úgy csináltuk, hogy volt egy ringató – egy Mikulás-váró ringató, ami azt jelenti, hogy ölbeli játékok a kicsiknek, és persze, a nagyobb gyerekeknek meg kézművesség, képeslapok, karácsonyfadíszek készítése.”

A pancsovai Mikulás-váró ünnepség a Magyar Kormány támogatásával valósult meg.

Pancsova
Mikulás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.