Ugrás a tartalomra

Hagyományőrző programokat tartanak a magyarkanizsai ovisoknak

2022.12.08
10:04
2022.12.08
16:01
Forrás
Pannon RTV
Hagyományápoló szándékkal és az ünnepre való felkészülés céljából egész héten át délutánonként programsorozatot szervez az óvodások és szüleik számára a magyarkanizsai Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény.

A közös foglalkozást a Rákóczi Szövetség támogatja a Karácsonyi Óvodapályázat forrásaiból. A legkisebbek most szüleikkel közösen karácsonyfadíszeket készítettek, valamint mézeskalácssütés és -díszítés is volt.

Bohata Pósa Zsanett, óvónő, Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény, Magyarkanizsa: „A felrepülések éveit éljük, új programmal dolgoznak az óvodák, és az új program számára is nagyon fontos, hogy a hagyományőrzést megtartsuk, és mivel eddig is nagy hangsúlyt fektettünk minden ünnepi időszakban, illetve minden tevékenységünkben a hagyományőrzésre, ezért úgy gondoltuk, hogy az adventi időszakban is a mézeskalácssütést, a különféle fenyőfadíszeket, koszorút és egyéb adventi időszakban jelképként szolgáló díszeket elkészítsük a szülőkkel és a gyerekekkel közösen.”

Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény
Magyarkanizsa
advent
programsorozat
óvodás

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.