Ugrás a tartalomra

Megújult a piactér Oromhegyesen

2022.12.09
13:35
2022.12.09
20:08
Forrás
Pannon RTV
Megújult piactér áll ezentúl az árusok és a vásárlók szolgálatában Oromhegyesen, a magyarkanizsai önkormányzat támogatásának köszönhetően. Emellett a településen elkészült két új fedett buszmegálló is.

Új asztalok és új tetőszerkezet került az oromhegyesi piacra, aminek az árusok és a vásárlók egyaránt örülnek, hiszen így a fedett részeknek köszönhetően nem jelent többé problémát az eső sem.

Konc Klára, árus, Oromhegyes: „Én már itt vagyok 25 éve a piacon, ezen a helyen és nagyon jó, hogy most itt van ez a tető, mert ma is például akkora eső lett a végén, hogy haza kellett volna mennünk, nem tudtunk volna árulni.”

A piactéren emellett a magyarkanizsai Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat jóvoltából 8 kis fát is elültettek.

Bilicki Nándor, tanácstag, Oromegyes HK: „Önkormányzatunk támogatásának köszönhetően ezek a beton asztalok ki lettek cserélve, mivel az évek alatt ezek teljesen szétmorzsálódtak, valamint tető alá került ez a három sor beton asztal, ami így az ősz és a tél beköszöntével nagyon jó, mert a termelők és a termények nincsenek kitéve az időnek.”

Az oromhegyesi piacon megvalósult beruházás az önkormányzat jóvoltából jöhetett létre.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Ez, ahol most állunk, tehát a piac térnek a teljes felújítása egy 2,5 millió dinár értékű beruházás volt, amit az önkormányzat biztosított az oromhegyesi helyi közösség számára. Én úgy gondolom, hogy nemcsak az időjárás miatt, ami most esős és indokolja ezt, hogy ezt a piacteret fel kellett újítani, hiszen csak a középső rész volt annyira jó állapotban, hogy ott rossz idő esetén is lehetett árulni. Most három stand részt kaptak az árusok és a vevők is.”

Továbbá két új buszmegálló is készült Oromhegyesen, aminek összértéke közel 700 ezer dinár volt. Ezt az összeget a valamikor helyi járulékból fennmaradt pénzből biztosította a helyi közösség.

Magyarkanizsa
Oromhegyes
piac
Bilicki Nándor
Fejsztámer Róbert

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.