Ugrás a tartalomra

Michel: már jövőre biztosítani kell Románia és Bulgária schengeni csatlakozását

2022.12.16
07:40
2022.12.16
07:45
Forrás
MTI
Jövőre Bulgáriának és Romániának is biztosítani kell a schengeni övezethez való csatlakozást - közölte az Európai Tanács elnöke Brüsszelben csütörtök este.

Az eu-s vezetők egynapos csúcstalálkozót tartottak a belga fővárosban. A tagállamok vezetői a találkozón üdvözölték, hogy Horvátország január elsejétől a schengeni övezet teljes jogú tagjává válik.

Charles Michel azt is közölte, hogy az Európai Tanács megadta a tagjelölti státuszt Bosznia-Hercegovinának. Elmondta továbbá, hogy a tagállami vezetők hozzájárultak az Ukrajnának szánt 18 milliárd euró összegű támogatás folyósításához és megerősítették, hogy előmozdítják a béketeremtést. A találkozón a migrációs nyomás nem szűnő növekedése miatt a vezetők megállapodtak abban, hogy február első felében a migráció témakörével foglalkozó rendkívüli csúcstalálkozóra gyűlnek össze Brüsszelben - tájékoztatott Charles Michel.

Charles Michel
EU-csúcs
schengeni övezet

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.