Ugrás a tartalomra

Elkezdték folyósítani a napraforgó után járó támogatást

2022.12.16
11:31
Forrás
agromedia.rs
Az állam ezzel szeretné segíteni a gazdákat az idei aszályos év után, és azt reméli, hogy a támogatásoknak köszönhetően növekszik majd az olajos magvak vetésterülete.

A kormány valamivel több mint egy hónapja fogadta el a gazdálkodók pénzügyi támogatásáról szóló rendeletet. A támogatás azokat a termelőket érinti, akik idén vetettek napraforgót.

A mezőgazdasági minisztérium szerdán kezdte el a támogatás folyósítását. Nem hivatalos információk szerint az intézkedésre mintegy ötmilliárd dinárt különítettek el. A rendelet szerint a támogatás kilogrammonként 7,8 dinárt tesz ki és legfeljebb 200 tonnáig fizetik ki.

A szerbiai gazdálkodók egyébként idén 250 ezer hektáron vetettek napraforgót, ellentétben a 2021-es évvel, amikor az olajos mag vetésterülete 215 ezer hektár körül alakult.

napraforgó
támogatás
kifizetés

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.