Ugrás a tartalomra

Megtartották a Kultúrában utazunk IPA projekt zárórendezvényét Szabadkán

2022.12.20
07:31
2022.12.20
20:50
Forrás
Pannon RTV
Közös táncos produkciót készített a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ.

Visszatekintés - Kodály és Bartók nyomában címmel készített közös táncos produkciót a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ és a a kecskeméti Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ. Az erről készült videót tegnap mutatták be Szabadkán. Az esemény a Kultúrában utazunk IPA projekt zárórendezvénye is volt. A két szervezet együttműködése hosszú időre nyúlik vissza. A jelenlegi kooperációjuk alapját Kodály Zoltán és Bartók Béla munkássága adta.

Harmatos Zoltán, szakmai vezető, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ, Kecskemét: „Egy nagyon erős szakmai együttműködés a Róna táncegyüttes és kecskeméti táncegyüttes együttműködésének gyümölcsét láthatjuk, amely Kodály és Bartók örökségét dolgozza fel. Több rendezvény valósult meg az egy év alatt, mindkét helyszínen. Táborok voltak, játszóház, rendhagyó irodalomóra gyerekeknek.”

Népkör
Harmatos Zoltán

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.