Ugrás a tartalomra

Eksztázis Argentínában - hazaérkezett a válogatott

2022.12.20
10:15
2022.12.20
10:32
Forrás
MTI, hirado.hu
Az államfő munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

Hazaérkezett a katari világbajnokságról az aranyérmes argentin labdarúgó-válogatott. A csapatot szállító repülőgép helyi idő szerint hajnali 3 órakor landolt Buenos Airesben, s elsőként - a vb-trófeával a kezében, nyakában az éremmel - Lionel Messi szállt ki belőle, oldalán a szövetségi kapitány Lionel Scalonival. A játékosokat vörös szőnyeg várta a légikikötőben. Szurkolók ezrei tolongtak a helyszínen, hogy egy pillantást vethessenek a vb-hősökre, akik a vasárnapi döntőben győzték le a 2018-ban bajnok franciákat. Alberto Fernández elnök munkaszüneti napot hirdetett, hogy az ország szabadon ünnepelhesse a győzelmet.

A franciák is ünnepi fogadtatásban részesültek

Az elvesztett világbajnoki döntő ellenére is ezrek várták a hazaérkező francia válogatottat Párizsban, ahol hatalmas ováció fogadta az ezüstérmes csapatot.

A L’Equipe beszámolója szerint tízezren gyűltek össze hétfő este a Concorde téren, ahol az elnöki palota erkélyéről több játékos is már mosolyogva integetett a szurkolóknak. Ugyanakkor a vb gólkirálya, a fináléban három találatot is szerző Kylian Mbappé láthatóan még nem heverte ki az elvesztett döntőt.

foci vb
argentin válogatott

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.