Ugrás a tartalomra

„Szlovénia az összes nyugat-balkáni ország barátja”

2022.12.22
13:19
Forrás
VajdaságMA
Szlovénia az összes nyugat-balkáni ország barátja, és ha ezek az országok valamennyien csatlakoznának az Európai Unióhoz, akkor nem lennének ilyen problémáink a határokkal, nem lennének nyitott kérdések, mondta Tanja Fajon szlovén külügyminiszter.

Rámutatott arra, hogy Szlovéniában nagy támogatást élvez az EU és annak bővítése.

Arra a kérdésre, hogy mi a reális Szerbia EU-csatlakozása kapcsán, azt mondta, Szerbiának dolgoznia kell a gazdasági és társadalmi reformok végrehajtásán, a szervezett bűnözés és a korrupció elleni harcon, a jogállamiságon, a média szabadságáért folytatott küzdelmen. Elsősorban a saját polgárai és nem Brüsszel érdekében kell ezeket megtennie - tette hozzá Fajon.

Szlovénia
Tanja Fajon
Nyugat-Balkán
tagjelölt ország
EU

Most

15:09

Húsvét Palicson

Hatodik alkalommal szervezik meg a Húsvét Palicson nevet viselő hagyományápoló foglalkozást az ortodox ünnepek alkalmából.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.