Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Branka című filmet a VM4K-ban

2022.12.23
14:18
2022.12.23
16:16
Forrás
Pannon RTV
K. Kovács Ákos és Oláh Tamás Branka című rövidfilmjét vetítették le tegnap este a VM4K klubhelyiségében.

A film 1991-ben játszódik egy jugoszláviai kórházban és a szülészetekről eltűnt csecsemők tragikus történetét dolgozza fel egy ápolónő szemszögéből. Brankát az új munkahelyén arra próbálják rávenni, hogy segítsen az újszülöttek elrablásában, a szülőknek pedig azt hazudják, hogy gyerekük meghalt.

A filmet 2021-ben mutatták be, azóta számos nemzetközi fesztiválon is sikereket ért el, mintegy 30 díjat tudhat már magáénak. A vetítés után a szerzőkkel Lackó Varjú Sára újságíró beszélgetett, de a közönségnek is lehetősége volt kérdezni az alkotóktól.

Oláh Tamás, a Branka című film társrendezője: „Számunkra nagyon fontosak az emberi aspektusai ennek a történetnek. Tehát itt van mögötte ez a szörnyű történelmi ténysorozat, de emberi történeteket mesélünk el. És nem csak áldozatoknak a történeteit, hanem bűnösöknek a történeteit is. Azt gondolom, hogy ezzel a történettel kultúráktól függetlenül azonosulni tudnak a nézők. És ez nagyon fontos. Nagyon fontos, hogy létező problémákra reflektál a film,de közben egy olyan módon mesél a saját múltunkról, hogy közben mai sorsokról, mai emberek történetéről mesél."

Branka
K. Kovács Ákos
Oláh Tamás
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.