Ugrás a tartalomra

Felborult egy ammóniát szállító vagon Pirot közelében

2022.12.26
11:47
2022.12.26
13:26
Forrás
Szerbiai RTV, Beta
A gáz a levegőbe jutott. 51 személy került a piroti kórházba mérgezés tüneteivel. Tizenöt embert a niši klinikai központba szállítottak. A helyieket felszólították, hogy ne menjenek ki a szabadba.

Pirot és Staničenje között kisiklott egy ammóniát szállító tehervonat kocsija vasárnap 17 óra 30 perc körül - tájékoztat a rendőrség. A Niši Egyetem Klinikai Központjában tizenöt embert vettek fel, mind stabil állapotban vannak, enyhe kémiai égési sérülésekkel.

A rendőrség arra kéri a közelben élő polgárokat, hogy ne hagyják el otthonukat és ne menjenek ki a szabadba. A rendkívüli helyzetek osztályának tagjai nyolc embert evakuáltak. A helyszínre 27 tűzoltót vezényeltek 10 járművel. A vasúti forgalom is szünetel, elterelik a forgalmat.

A Bela Palankában működő rendkívüli helyzeteket kezelő stáb azt is elrendelte, hogy megelőzés céljából a lakosok ne használják a vízvezetékből származó vizet sem ivásra, sem pedig ételek főzésére.

Pirotban ma nem nyitnak ki az iskolák, az óvodák és a közintézmények.

Nincs a levegőben ammónia, ezt mutatja az a vizsgálat, amit reggel végeztek el Pirotban, a város öt különböző helyszínén - közölte Goran Vesić. A közlekedési miniszter Pirotba utazott, és a helyszínen azt mondta, nincs ok a pánikra, de jobb az elővigyázatosság, ezért a lakosság kövesse az illetékesek ajánlásait.

A tárcavezető azt is közölte, hogy két bizottságot hoztak létre, amelyeknek az a feladatuk, hogy feltárják a balesettel kapcsolatos tényeket.

A piroti látogatás alkalmával a Belügyminisztérium rendkívüli helyzetekkel megbízott illetékese, Boban Stefanović elmondta, hogy a tűzoltóság munkája során két tűzoltó megsérült, de állapotuk jó.

ammóniaszivárgás
ammónia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.