Ugrás a tartalomra

Sikeresen csatlakoztatták az új gázvezetéket Szabadkán

2022.12.26
15:36
2022.12.26
17:05
Forrás
Pannon RTV
Csak Palicson és Radanovácon szünetelt a szolgáltatás.

Csatlakoztatva lett az új gázvezeték a meglévő hálózathoz Szabadkán. A Belgrád-Budapest gyorsvasút építésének felgyorsítása miatt a város gázvezetékének áthelyezése zajlott hat ponton. Emiatt ma nem volt gáz Palicson és Radanovácon. Szabadkán nem szünetelt a gázellátás.

Az építési, közlekedési és közműfejlesztési minisztérium a Belgrád-Budapest vasút munkálatainak a felgyorsítása miatt, felszólította a Szabadkai Gázműveket, mielőbb kössék össze a meglévő vezetéket az új vezetékkel, mindezt hat helyen. A gázszolgáltatás Radanovácon és Palicson szünetelt, Szabadkát nem érintette kimaradás.

Kern Imre, alpolgármester, Szabadka: „Jelen pillanatban folynak még a kivizsgálások biztonsági szempontból, hogy minden rendben legyen, csak ezután fogjuk a háztartások felé ereszteni a gázt az új hálózaton keresztül. Még azt kell elmondani, hogy tudtuk már néhány napja, hogy van lehetőség, hogy Szabadka város területén zavartalan legyen a gázszolgáltatás, kivételt csak Radanovác és Palics képzett, de nem mertük bejelenteni, mert úgy gondoltuk, hogy a polgárok számára sokkal rosszabb, ha nem sikerül valami és megszűnik a gázszolgáltatás, minthogy ha egész idő alatt van gáz.”

A tervek szerint és amennyiben nem merül fel probléma, akkor a kora esti órákban már ismét lesz gázszolgáltatás Palicson és Radanovácon is - tette hozzá Kern Imre.

Horvát Tímea, igazgató, Szabadkai Gázművek: „Megszeretném köszönni azoknak, akik lehetővé tették azt, hogy Szabadka központjában mégis legyen gáz, ez a műszaki osztálya a Szabadkai Gázműveknek, mert hajnali három órától elkezdték a kivizsgálásokat, a különböző méréseket a biztonsági felülvizsgálatokat, hogy le tudják zárni szelepekkel a város egyes részeit, ami egyrészt garantálja a biztonságos gázellátást, másrészt pedig garantálja a Graditelj NS-nek, akinek szintén megszeretném köszönni a hatékony munkát. Ez a tényállás vezetett oda, hogy a városban volt gázellátás, Palics és Radanovác lakosainak pedig nem, mert ők pont erről a vezetékről vannak ellátva gázzal.”

A Szabadkai Gázművek KKV 26-án és 27-én is 24 órás ügyeletben áll a fogyasztók rendelkezésére. Az ügyelet telefonszámai: 024/641-211, valamint 0800/100-202.

Szabadkai Gázművek
Horvát Tímea
Kern Imre
gázvezeték

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.