Ugrás a tartalomra

Ajándékcsomagok az önkéntes véradók gyermekeinek

2022.12.28
12:09
2022.12.28
16:13
Forrás
Pannon RTV
Véradással egybekötött csomagosztás volt ma Magyarkanizsán a helyi Vöröskereszt szervezetének jóvoltából. A véradók kisgyerekei kaphattak csomagokat. Emellett az év utolsó véradása is sikeresnek bizonyult.

Több mint hetven ajándékcsomagot osztottak ki a községbeli véradók gyerekeinek Magyarkanizsán. A kicsiket a Mikulás várta, akinek a gyerekek verssel, énekkel is kedveskedtek.

Kiss Boróka egy az óvodában tanult verssel kedveskedett a télapónak.

Az év utolsó véradása volt a szerdai Magyarkanizsán, amin közel 40 véradó jelent meg – emelte ki Hodik Erzsébet. A Vöröskereszt magyarkanizsai szervezetének elnöke hozzátette:

„Körülbelül 700 véradás volt az idén. Nagyon várjuk és nagyon nagy szükség van a vérre, az utóbbi időben a létszám is csökkent, a fiatalok száma is csökkent, mivel sokan elmentek külföldre, ott dolgoznak. Ilyenkor sokan szabadságon vannak és örülünk, hogy gondolnak a betegekre és eljönnek és adnak vért.”

A jövő évben is 36 véradási akciót szerveznek majd Magyarkanizsa község területén, az év első véradása január 11-én, Martonoson lesz.

önkéntes véradás
Magyarkanizsa
Hodik Erzsébet
Vöröskereszt

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.