Ugrás a tartalomra

Magyarkanizsa: A támogatások növekszenek, a nagyberuházások háttérbe szorulnak

2023.01.01
13:31
2023.01.02
16:28
Forrás
Pannon RTV
A jelenlegi helyzetre való tekintettel ugyan kicsit óvatosabban, de célirányos tervekkel indítja az új évet Magyarkanizsa község is.

A tervek szerint a nagy léptékű beruházások kicsit háttérbe szorulnak, viszont az önkormányzat által finanszírozott támogatások összege növekedni fog a 2023-as évben.

A magyarkanizsai önkormányzat fő célja, hogy megőrizze azt a szolgáltatási és működtetési színvonalat, ami a 2022-es évet jellemezte. A 2023-as évben a kiadások 10-15 százalékos növekedéssel számolnak, mások mellett az intézmények működését, a szociális háló, a sportklubok, a művelődési egyesületek és a rendezvényeket illetően is.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Természetesen ahhoz, hogy tudjunk emelni, ahhoz valahonnan el kell vennünk. Mivel nem szerettünk volna elvenni egyetlen egy olyan területről sem, amely bizonyítottan 2022-ben jól működött, ezért egyetlen egy megoldás maradt számunkra, mégpedig, hogy a nagyberuházási tételeiknről levettük azokat az összegeket, melyeket áthelyeztünk az előbb említett területekre, többek között például az egészségügy színvonalának emelésére.”

A 2023-as költségvetés előlátta az önkormányzat által biztosított támogatások összegének növekedését. Továbbá a község területén az idei évben megkezdik a közvilágítás modernizációját is – emelte ki Magyarkanizsa polgármestere.

„Az elektromos energia ára az állami szektorban duplájára nőtt, tehát nem ugyanazok az árak vannak, mint amit a polgárok érzékelnek, úgy hogy nekünk mindenképpen a közvilágítással kezdenünk kell valamit, ha nem akarjuk lekapcsolni a 13 településünkön a közvilágítás egy részét, márpedig közbiztonsági okok miatt nem akarjuk lekapcsolni, tehát ezen a területen biztosan lesz egy nagyobb horderejű fejlesztés.”

Emellett közel 50 millió dináros keretet is elkülönített az önkormányzat, hogy az idei évben várható kisebb-nagyobb beruházásokhoz akár 15-20 százalékos önrésszel is hozzá tudjon járulni.

Magyarkanizsa
Fejsztámer Róbert
fejlesztések

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.