Ugrás a tartalomra

Meglátogatta az év első babáját Szabadka polgármestere

2023.01.04
15:44
2023.01.04
20:24
Forrás
Polgármesteri Kabinetiroda, Szabadka
Meglátogatta a városban született első babát és édesanyját Szabadka polgármestere. Stevan Bakić gratulált Kollár Martinának, akinek kislánya a Mirabel nevet kapta.

A polgármester 100 ezer dinár értékű vásárlási utalványt adott át az édesanyának, valamint alkalmi ajándékokat az újszülöttnek és három testvérének.

A polgármester minden jövendőbeli szülőnek azt üzente, hogy Szerbia és Szabadka támogatását is élvezni fogják. Szabadka önkormányzata rendszeres pénzbeli támogatást nyújt minden kismamának és édesanyának, a köztársasági intézkedéseknek köszönhetően pedig a gyermekes családoknak nyújtott pénzbeli támogatás révén a negyedik gyermek születése esetén több mint 2 és fél millió dinár összegre jogosultak 120 egyenlő, több mint 21 ezer dinár összegű havi részletben, valamint egyszeri, közel 6 ezer dinár összegű egyszeri támogatásra a gyermek számára szükséges dolgok beszerzésére - emelte ki Stevan Bakić. Emlékeztetett arra is, hogy amennyiben az anya munkanélküli, a tartománytól 15 ezer dinár összegű anyasági pótlékra jogosult a gyermek kétéves koráig.

Kollár Martina megköszönte a szabadkai önkormányzatnak a támogatást. Ma elhagyhatják a kórházat és hazamehetnek Oromra. Kollár Mirabelen kívül az év első napján még két kislány és egy kisfiú született a szabadkai kórházban.

Stevan Bakić
Szabadkai Közkórház
első baba

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.