Ugrás a tartalomra

Fegyvernyugvás ortodox karácsonykor?

2023.01.07
12:18
Forrás
MTI
Putyin ortodox szenteste Moszkvában, a Kremlben lévő Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott liturgián vett részt.

Az egyház hozzájárul a társadalom egységéhez - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök az ortodox karácsony alkalmából azt mondta, az orosz ortodox egyház és más keresztény felekezetek óriási mértékben hozzájárulnak a társadalom egységéhez, a történelmi emlékezet megőrzéséhez, a fiatalok neveléséhez és a család intézményének megerősítéséhez.

A Kreml honlapján megosztott üzenetében Putyin méltatta, hogy az egyházi szervezetek gondoskodnak a rászorulókról és támogatják az általa különleges katonai műveletnek nevezett, Ukrajna elleni agresszióban részt vevő katonákat. Szenteste Putyin a moszkvai Kremlben található Nagyboldogasszony-székesegyházban tartott liturgián vett részt. Kirill, Moszkva és egész Oroszország pátriárkája felhívása nyomán Putyin péntek déltől szombat éjfélig tartó fegyvernyugvást hirdetett az ortodox karácsony alkalmából, amelynek betartására Kijevet is felhívta. A tűzszünetet azonban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította.

ortodox karácsony
Vlagyimir Putyin
Ukrajna
fegyvernyugvás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.