Ugrás a tartalomra

Az év legjobb magyar sportolói: Milák Kristóf a férfi, Kozák Luca a női győztes

2023.01.09
22:05
2023.01.09
22:17
Forrás
MTI, M4Sport, Nemztei Sport
A 65. alkalommal rendezett voksolás győzteseit az M4 Sport-Az Év sportolója gálán, az Operaházban hirdették ki hétfő este.

A férfiaknál a világcsúcstartó úszó Milák Kristófot, a nőknél pedig Kozák Luca gátfutót választotta meg a 2022-es év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége. Az év legjobbja hagyományos csapatsportokban a férfi labdarúgó-válogatott lett, az egyéni sportágak csapatversenyei kategóriában pedig a női kardválogatott győzött.

Az edzők között Marco Rossi, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kapta a legtöbb szavazatot. Az MSÚSZ-életműdíját Fábiánné Rozsnyói Katalin olimpiai ezüstérmes kajakozó, mesteredző vehette át. Az eseményen a résztvevők felállva, vastapssal köszöntötték a páholyban helyet foglaló, 102. születésnapját ünneplő Keleti Ágnes ötszörös olimpiai bajnok tornászt, a világ legidősebb olimpiai aranyérmesét.

Pap Bianka érdemelte ki az év női parasportolója címet, Kiss Péter Pál parakajakos pedig az év fogyatékos férfi sportolója. Torzsás Ádámot választották az év e-sportolójának.

legjobb sportolók
év sportolója

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.