Ugrás a tartalomra

Sarkvidéki időjárás okoz fennakadást Oroszországban

2023.01.11
08:08
Forrás
hirado.hu
Mínusz 39 fokot mértek Baskírföldön, ami még ott is rekordnak számít, de jóval nyugatabbra, Moszkvában is csupán mínusz 26 fok van.

A dermesztő hideg próbára teszi az elektromos hálózatot, és már az autókat is nehéz ilyenkor beindítani – számolt be az M1 Híradója. Az egyik mérőállomáson mínusz 39,1 fokra esett a hőmérséklet. Korábban a rekord mínusz 37,2 Celsius-fok volt, még 1974-ben.

Bár az országban egyáltalán nem szokatlan a hideg tél, az ilyen mértékű tartós fagyok egyáltalán nem jellemzőek. A hatóságok most narancssárga riasztást rendeltek el, mivel az előrejelzések szerint az extrém hideg a hét második felében is kitart.

A sarkvidéki időjárásnak már halálos áldozatai is vannak: hétfőn az észak-oroszországi Nyenyec Autonóm Területen jegesedés miatt lezuhant egy An–2-es repülő. A balesetben a gép 12 utasa közül ketten életüket vesztették.

Oroszország
időjárás
hideg

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.