Ugrás a tartalomra

Dačić: Szerbia megrendíthetetlen Koszovó és Oroszország ügyében

2023.01.12
07:49
2023.01.12
08:21
Forrás
Tanjug, Vajdasági RTV
A Magyarországgal való kapcsolatról elismerően beszélt. Kiemelte, ez annak a bizonyítéka, hogy két ország közötti nem túl ideális viszonyok helyreállíthatóak.

Szerbia és az Amerikai Egyesült Államok kapcsolata felemelkedőben van, azonban Szerbia továbbra sem fogja elismerni Koszovó függetlenségét, ahogy az Oroszország elleni szankciókról sem másítja meg hozzáállását - ezt mondta Ivica Dačić a Vajdasági RTV vendégeként. A szerb külügyminiszter kiemelte, ezek jelenleg Szerbia két legfontosabb államügye. Dačić hangsúlyozta, Ukrajna területi integritásának megsértését nem támogatják, de szankciókat sem fognak bevezetni az oroszok ellen, és ebben a kérdésben Szerbia nem változtat. A miniszter feltette a kérdést a műsorban, vajon azok, akik most a szankciókat kérik Oroszország ellen, megváltoztatják-e a véleményüket Koszovó kapcsán Szerbia területi integritásáról.

Dačić szerint továbbá Pristinának lényegében nincsenek meg a feltételei ahhoz, hogy az Európa Tanács tagja legyen. Hozzátette, ha ez mégis megtörténik, Szerbia nem fogja támogatni.

Ivica Dačić
Koszovó

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.