Ugrás a tartalomra

Rendkívüli ellenőrzés a štavalji bányában - vizsgálják a mérgezés körülményeit

2023.01.12
09:31
Forrás
Szerbiai RTV
Több bányászt szállítottak kórházba.

Rendkívüli ellenőrzést tartanak a štavalji bányában, vizsgálják a mérgezéses eset körülményeit. Mint ismeretes, tegnap több bányászt szállítottak a sjenicai egészségházba, majd az užicei kórházba szén-monoxid mérgezéses tünetekkel. A hírek először hat, majd nyolc bányászról szóltak. A Szerbiai RTV értesülései szerint mindegyikük állapota stabil, azt az egy személyt, akit az intenzív osztályon kezeltek, ma áthelyezik a tüdőosztályra. További két személy kórházi kezelést kap, míg öt bányászt otthoni ápolásra küldtek.

A bánya igazgatója elmondta, hogy a mérgezés egy új járatban történt, majd hozzátette, hogy a legvalószínűbb ok a járat rossz szellőzése.

bánya
mérgezés

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.